A Ceglédberceli Német Nemzetiségi Kultúregyesület február 19-én rendezte meg az idei évi, fánksütő versennyel egybekötött farsangi sváb bálját a Művelődési Házban.

A rendezvény programja nagyon változatos és pörgős volt. Az egyesület elnöke, Benesch Anita köszöntője után az Örömcsapat nyitótáncával kezdődött a bál. A Német Nemzetiségi Fúvószenekar műsorát követően a Tápiószőlősi Halesz Táncegyesület operett egyveleget adott elő, amely igen nagy sikert aratott. A fúvószenekar újabb fellépése után a Művelődési Ház Síva Hastánc csoportja kápráztatta el a résztvevőket.

Az est legnagyobb részében a Nosztalgia Duó gondoskodott a jó hangulatról. Szünetben az Örömcsapat tagjai botostáncot jártak, őket követte a Kultúregyesület januárban alakult Freude Kapelléjének műsora. Mindenki nagy meglepetésére a zenekar első száma alatt megszűnt az áramszolgáltatás, több számot gyertyafény mellett játszottak, melyre a vendégek önfeledten táncoltak.

Fánksütő versenyünket Hochrein Gáspárné Erzsike hagyományos „berceli fánkja” nyerte. A többi fánk is nagyon finom volt, reméljük jövőre még többen neveznek a versenyre. Ezután a Nosztalgia Duó szolgáltatta a talpalávalót, melyre nagyon jó hangulatban hajnalig mulattak a bálozók.

Köszönetünket fejezzük ki a Nosztalgia Duónak, a Fúvószenekar tagjainak, a Freude Kapelle tagjainak, a fellépőknek, támogatóinknak, valamint segítőinknek: a Művelődési Ház dolgozóinak, Koncz Antalnénak, Sebők Jánosnénak, és pártoló tagjainknak.

A rendezvény támogatói:

Birinszki Józsefné, Coop ABC dolgozói, Dénes Imre, dr. Nagy Gábor, dr. Nagy Gáborné, Farkas Szabolcs, Freude Kapelle, Heim Tamásné, Hegedűsné Nagy Hajnalka, Hochrein Gáspár, Jenei Olga, Kaposi József, Kassakürti Mátyás, Kárpátia Stúdió, Koncz Antalné, Konczné Krokta Veronika, Kunszenti Marianna, Megyeri József, Német Nemzetiségi Önkormányzat, az Alberirsai Petra Virágüzlet, Polónyi Péter, Primo Kft, Szabó László, Szabó Lászlóné, Szép Ferenc, Szondi Ferenc, Szondi Ferencné, Török József, Zsírosné Endrei Magdolna és az „anonim” tombola felajánlók.

Hozzászólások