2016. november 5-én Baranyában, Palotabozsokon találkoztak a magyarországi német családi zenekarok.

A Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa 2009-ben szervezte meg első alkalommal a Magyarországi Német Családi Zenekarok Találkozóját. A mostani rendezvényen a sok ismerős mellett újabb kiváló zenészeket ismerhettünk meg. A Kaposi család 2011-óta rendszeres fellépője a találkozónak, és mint régi ismerősöket köszönthettük a Bauernhuber családot Herendről, illetve a Kreisz családot Taksonyból. Először mutatkozott be a Ritzl család Palotabozsokról, a Ritter család Pécsről, és a Hoch család Szederkényből. A zúgó taps bizonyíték volt arra, hogy minden remekül sikerült, és a sváb zenét értő és szerető vendégek elégedettek voltak. Az emlékokleveleken túl minden jelenlévő családfő külön a rendezvényre készíttetett kristály üvegharangokat vehetett át. Kreisz László, a Landesrat elnöke személyesen mondott köszönetet a zenészeknek, és megígértette mindenkivel, hogy 2017-ben is találkozunk, az előzetes tervek szerint Herenden.

Családi Zenekarok Találkozója – Palotabozsok

 

A következő hétvége sem telt eseménytelenül! Júniusban az Örömcsapat tagjai szerepeltek a Magyarpéterfalvi Falunapon, ahol a vendéglátó családokkal szoros barátságot kötöttek. A Kultúregyesület augusztusi erdélyi kirándulása alkalmával ismét találkoztunk, és meghívtuk Őket Ceglédbercelre. Ennek a meghívásnak eleget téve november 11-13-i hétvégén vendégül láthattuk kedves barátainkat.

Pénteken megmutattuk a Tájházat, a Katolikus templomot, és az Óvodát. A vacsora ideje alatt a Csütörtöki Hölgyek szórakoztatták a vendégeket. Meglepetés tortával köszöntöttük két születésnapos vendégünket.

Szombaton Budapestre utaztunk, ahol megnéztük az Országházat, a Sándor palotát, megcsodáltuk a Halászbástyát, a Mátyás templomot és a Magyarok Házát.

Vacsora után együtt mulattunk kedves vendégeinkkel.

Vasárnap közös istentiszteletet celebrált Magyarpéterfalva Tiszteletes ura és Ceglédbercel Tiszteletes asszonya. Ezután elbúcsúztunk kedves vendégeinktől, akik sok szép emlékkel gazdagon térhettek haza.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Polgármester Úrnak és Jegyző Úrnak, valamint a Képviselőtestületnek a vacsorákért, a Művelődési Ház dolgozóinak a lebonyolításért, Kaposi József elnök úrnak a szombati programért, a Kultúregyesület tagjainak, akik szállást nyújtottak a vendégeknek, a Csütörtöki Hölgyeknek a színvonalas műsorért, és az Alkotókör tagjainak az ajándékokért.

Sándor-palota látogatás

1. nap

2.nap

2016. november 20-án a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Énekkar által szervezett énekkari találkozón szerepeltünk. A Freude Kapelle zenéje fogadta az ünnepi szentmiséről érkező vendégeket és a rendezvény kezdetéig gondoskodott szórakoztatásukról. Az Örömcsapat pedig meglepetéssel készült, hiszen az egyik koreográfiában az Énekkar néhány örökifjú tagja is táncolt, a másik műsorszámban pedig a Frohe Kinder tánccsoport tagjai színesítették a fellépést. A rendezvény után egy nagyon kellemes hangulatú délutánt töltöttünk együtt. Köszönjük a meghívást!

Örömcsapat és a Nyugdíjasklub együtt táncol

Hozzászólások