XII. Ceglédberceli Nemzetiségi Napok – 2018. október 06-07.

XII. Ceglédberceli Nemzetiségi Napok – 2018. október 06-07. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2018 - 10 - 10
erzsi

XII. Ceglédberceli Nemzetiségi Napok

XII. Ceglédberceli Nemzetiségi Napok2

EGYESÜLETI HÍREK!

A Ceglédberceli Német Nemzetiségi Kultúregyesület 2018. október 6-7-én 12. alkalommal rendezte meg a Nemzetiségi Napokat. A Kultúrház előtt a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Kisparty vendégcsalogató fúvószenével várta a meghívott csoportokat és a nézőket. Elsőként a legkisebbek, az Óvodások szerepeltek. A következő fellépő az Általános Iskola Frohe Kinder tánccsoportja volt. Ezt követte a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Énekkar produkciója, és a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Kisparty műsora.

A nemzetiségi ifjúsági díjat idén 3 tanuló: Scheffer Katalin, Somogyi Zsanett, és Nagy Vivien  vehette át, akik kimagasló eredményt értek el a 2017/2018-as tanévben. Mindhárom tanulónak szívből gratulálunk, további  tanulmányaikhoz sok sikert kívánunk! A tanulók felkészítő pedagógusa Simonné Szeleczki Ildikó volt, köszönjük munkáját!

A Dunaharaszti Német Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület Margaréta gyermek tánccsoport műsorát Kultúregyesületünk Örömcsapatának produkciója követte. Ezután a Dunaharaszti Német Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület Örökifjú Tánccsoportjának fergeteges műsorát élvezhettük. Programunk a Freude Kapelle produkciójával ért véget. A műsor után borkóstoló volt a Megyeri és Hanti Pincészet boraiból, ami után jó hangulatban fogyasztottuk el a vacsorát.

Vasárnap a 10 órai szentmisét a német nemzetiségért, a hagyományok megőrzéséért és fennmaradásáért ajánlottuk fel.

Kultúregyesületünk vezetősége köszönetet mond a fellépő csoportoknak, hogy elfogadták meghívásunkat, támogatóinknak a támogatást, Városi Zoltánnak a hangosítást, a polgárőröknek a biztonságunkat, a Kultúrház dolgozóinak a segítséget!

 

Hozzászólások